Истинска кръв срещу Здрач - част 2

Go down

07062010

Писане 

Истинска кръв срещу Здрач - част 2
РеВампиране/Ремоделиране

Вампирите в Здрач блестят и лъщят на слънце, което ги превръща в образци на незастрашително с нищо изкуство. Да, лесно е да се подиграеш с този аспект от сагата, и той се превърна в дежурен обект на майтапи през последните години. И въпреки че точно този елемент от сагата на Майър е бил подиграван до безкрайност, той продължава да е крайно абсурден и идиотски. Завинаги. Здрачни фенове, вашите аргументи никога не са били по-безсмислени.

Вампирите в ИК са способни да прескачат от един в друг жанр продължавайки да се придържат към основните вампирски правила, свързани със слънчевата светлина. И са похотливи. И сложни. И диви. И мирни. И способно да мислят като създания от новата ера. Да сравним двете сцени на “срещата” в Здрач и в ИК – когато Едуард вижда Бела за пръв път и когато Бил вижда Суки за пръв път. Когато Едуард вижда Бела за пръв път, очите му се разширяват измъчено, ноздрите му потрепват и той получава неконтролируема вамп-ерекция (разбирай, Едуард е подушил “специалността” на Бела. (( Специалност в смисъл, че е “спешъл”, де, не академичната й специалност, бел. Пуц.)), след което се налага да напусне часа по биология като конте, което току-що си е изцапало панталоните. Когато Бил вижда Суки, между тях се усеща нещо страстно сексуално, което ни дава да разберем, че Бил иска да ч*** Суки до припадък и не се срамува да изрази това с очи. (евала за това изречение, велико е! бел. Пуц)

В книгите, на които е базиран ИК впоследствие се обяснява ( и ще видим това в 3 сезон) защо вампирите полудяват по Суки. И да, в края на краищата се обяснява защо Бела е “личната марка хероин” на Едуард (аз не се сетих на първо четене, но после ми светна, че е заради щита й, ако някой като мене се е чудил, бел. Пуц). Но при ИК обяснението помага да се създаде един динамичен митологичен пейзаж, докато Здрач ни предлага поредната порция “ти си толкова специална, единствено защото си вглъбена и скучна” боклук.
Вампирите са вампири са вампири. Точка за ИК.

Върколаци! Какво-лаци?

Първо на първо, не приемаме за задължително и не изискваме феновете на Здрач-филмите и ИК сериала да са чели книгите, на които са базирани. Но всички вие Здрач-фенове, които си мислите, че Джейкъб и неговата глутница мистични кучета са върколаци, какво да кажем за вас? Срамота! Те са просто клан от формоменители, които се преобразяват във вълци. Това е причината да се превръщат във вълци без гнусноватите, болезнени елементи на внезапно окосмяване и промяна на скелета. Джейкъб и сие са всъщност като Сам Мерлот, само дето се преобразяват в едно единствено животно. Като оня Близнак-Чудо, който се преобразява в кофа вода (нямам понятие кой е тоя, бел. Пуц.).

При това положение... откъде накъде заглавието е “Новолуние”? Това е подло и заблуждаващо, нали? Такова заглавие предполага наличието на истински върколаци. Сезон 3 на ИК, точно както и третата книга от поредицата, съдържа истински проклети вълци, които съвсен наистина са в състояние да ви отхапят проклетото лице! Но не казвайте това на онази гениална Здрач-фенка, която написа писмо до Latino Review (мислейки си, че пише на студо Юнивърсъл) за това как Здрач-сагата е създала върколаците и как техния (на Юнивърсъл) филм Човекът-вълк отвсякъде е откраднал идеята от Новолуние, но после нагло е изкарал върколака някакво гротескно чудовище.

(В писмото, което следва, запазвам правописа на авторката, да не мислите, че от смях съм станала неграмотна, бел. Пуц)

“Тоя филм е пълен боклук и аз чувствам, че той обижда ВСИЧКИ Фенове на Здрач по света, това включва и мен. Първо на първо, филма е ТОТАЛНО копие на Вълчата Глутница от Здрач-сагата: Новолуние. Той дава на вълците лошо име и ги прави да изглеждат като някаква деформирана мутация на бясно куче (кефиш, душко, кефиииш! бел. Пуц). Аз всъщност започнах да харесвам върколаците след като гледах Джейкъб Блак и цялата му страхотност на големия екран на кино. Това беше докато видях скапаното ви копиране на това, което наричате “върко лак”. Не знам как се понасяте, след като сте направили филма по начина, по който сте го направили. И ако аз бях направила този филм, щеше даже да ме е срам да си призная, че го притежавам (ъ?! бел. Пуц). Как така върколак може да бъде убит със сребърен куршум? И освен това, вие видяли ли сте трансформацията на човека, за който се “предполага”, че е вълка? Седи си в някакъв стол и цялото му тяло се превръща в някакъв мутирал изрод (не мога, честно, тук се задавих, бел. Пуц). Ако наблюдавате трансформацията на Джейкъб Блак (Тейлър Лаутнър) той изобщо не изглежда като някакъв фалшификат, евтин и мутирал като човекът-вълк. Вие ми кажете, кой изглежда като по-добър върколак. Вашия тъп Филм за Вълка дори не влезе в най-добрите филми за класациите, а “Денят на Св. Валентин” С ТЕЙЛЪР ЛАУТНЪР! Разберете, че това е МОЕТО мнение и почувствах, че искам да го изразя, защото видях имейла ви на сайта ви. Исках да ви кажа, че това е, което мисля за човекът-вълк, който е скапан.
СТРАХОТНИЯ ЛАУТНЪР ГО НАПРАВИ!
ТИЙМ ДЖЕЙКЪБ, щот’ той е ИСТИНСКИ ВЪРКУЛАГ!
Ние те (сърчице), Кайла.”

Чудничко. Чудничко. 50 точки за ИК.
(Бел. Пуц. Вие може да се хилите, ама то да му се дореве на човек какви го харесват...)

Метресите на Дявола


Суки е красива, волева, импулсивна телепатка, чиито родители са загинали, когато е била дете. Бела е намусена, мрачна куха лейка (имам предвид празен съд, не че е чак толкова тъпа, бел. Пуц), която не може да се примири с факта, че животът й си е съвсем наред. Бела бива спасена от напълно нормалното си съществуване, когато случайно открива единственото момче на света, у което предизвиква необяснима сексуална лудост и той е готов да й се закълне във вечна вярност.

Животът на Суки се превръща във водовъртеж от хаос и приключения след като започва да спи с Джентълмена Бил и предизвиква гнева на местен сериен убиец, който обича брутално да се разправя с “вампиропоклонници”.

Най-голямата разлика между Бела и Суки (извън факта, че Бела е толкова тъпа, че кара зрителя сам да се чуди дали не страда от мононуклеоза), е в това, че Бела иска да стане вампир, а Суки не ще и да чуе за това. Колкото и бурен да е бил животът на Суки, и продължава да е такъв, тя обича себе си и иска да остарява и да живее живота си като нормално момиче. Бела отчаяно иска да изостави напълно приемливия си живот като средностатистическа девойка и да удължи апатичното си съществуване до края на времето и пространството.
Плюс това, Суки има Оскар.
Плюс това, Суки си показва ц**те, а Бела прилича на детето от филма “Frailty (не го знам кой е тоя филм, ама в оригиналната статия има снимка май на това дете, верно си приличат с Бела, бел. Пуц).

Фанго и Кеш

Да сравняваш Едуард и Джейкъб с Бил и Ерик е все едно да сравняваш ледена скулптура на недохранен лебед (на кого ше викате недохранен лебед, бе оу! Ама ха! Бел. Пуц) и счупено парче от плочка от задния двор с безмилостни демони от ада с пламтящи х**ове".
А, освен това Джейкъб прилича на лама.
Наистина, няма какво повече да се каже по въпроса.
Безкрайно много точки за ИК.

Източник: http://tv.ign.com
Копирайт за превода: Пуци Мечо
avatar
Куцпил
Вампирски Момичета
Вампирски Момичета

Брой мнения : 107
Join date : 22.01.2010

Върнете се в началото Go down

- Similar topics
Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите